Facebook - Hur man ökar engagemang

 "What Facebook Can Teach Managers About Building Engagement" - Ja, så heter Rachel Collis artikel i workingwithact.com. 

Facebook är grym på att skapa och behålla engagemang hos sina användare. Med hjälp av våra Beteendeekonomisk glasögon kan vi ta reda på hur de lyckas med någonting som många andra sociala nätverk misslyckas med.

1. Facebook har gjort det väldigt, med betoning på väldigt, enkelt att ge positiv feedback. 

Studier har visat att en medlem i en grupp behöver tre inslag av positiv feedback för att jämna upp ett negativt feedback. När vi gör en statusuppdatering, delar ett inlägg eller lägger upp bilder på Facebook får vi oftast snabba positiva förstärkningar i form av "Like" på våra uppdateringar. Som alla beteendenördar redan vet leder snabba positiva förstärkningar till upprepat beteende. I det här fallet leder det till ökat engagemang från medlemmarna. Collis uppmanar därför att man inom sin organisation eller företag ser till att berömma de aspekter hos en kollegas eller anställds arbete man tycker är bra. Exempelvis kan man börja med att berömma de delar av en projektidé man gillar, innan man riktar kritik mot den. 

2. Facebook förstår att människor söker "vänner"

Gallup fann att om man hade "en god vän på jobbet" ökade det ens arbetsprestation och att ledare som är alltför uppgiftsorienterade och som ignorerar sina anställdas relationella behov, får missnöjda oengagerade arbetare. Näslund och Ögren (2010) skriver att i en arbetsgrupp bör 40% av tiden spenderas åt interpersonella aspekter för att skapa en god arbetsmiljö. 

3. Facebook har insett att för att bilda och underhålla förhållanden krävs det en massa små interaktioner om vardagliga ämnen. 

Att dela ett skämt, eller säga hur trött man är eftersom barnen var uppe natten, att dela med sig av någonting man tycker är intressant är alla små interaktioner, men det innebär inte att de är slöseri med tid (om man inte låter dem fortgå i flera timmar) – utan de skapar kontakt och engagemang. 

Så för att skapa ett Facebook liknande engagemang i ditt företag, organisation eller verksamhet se till att ge regelbunden positiv feedback, uppmuntra arbetarna eller medlemmarna till att ta kontakt med varandra och värdera det lilla skitsnacket i personalrummet. ;o) 

Referens:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

HJÄRNGODIS

Hej kära läsare, tack för att du besöker bloggen! Du missar väl inte att dela dina favorit texter! Är du nyfiken på ännu mer psykologi - klicka på nästa för att ladda fler inlägg. Lämna gärna en kommentar om det finns ett särskilt ämne du är intresserad av. Till höger hittar du de senaste texterna samt inlägg som dyker upp slumpartad. Sharing is caring ;)

Senaste

recentposts

Slumpartad

randomposts