När "Gratis" kostar pengar

Är du en av de miljontals människor som har fallit för frestelsen att beställa saker från tv-shop eller tvins? Tagit tre skjortor och betalat för två, trots att du bara behövde en skjorta? Om ja, fortsätt att läsa! (Om nej, fortsätt att läsa!)
Enligt beteendeekonomen Dan Areily är det flera faktorer som spelar in när vi väljer att köpa någonting. I sin bok, "Predictably Irrational", skriver han om kostnaden av att få saker på köpet och hur man ska presentera produkten för att få den att bli mer attraktiv. Men han förklarar det bäst själv- om du spolar fram klippet till ca 12 m 40 sek,  kommer du att höra Areily pratar om hur löjliga köpalternativ får oss att köpa saker som vi annars inte skulle ha valt.
 "Gratis" eller "på köpet" kan komma att kosta dig pengar du inte tänkte spendera.
Så vad kan vi göra åt saken?

2 kommentarer:

  1. Så tanken är att jag ska jämföra priset med saker jag skulle kunna göra istället för exakt samma summa =)... Jag vore tacksam om du kunde hjälpa mig hitta appen 8)/ Linda

    SvaraRadera
  2. Hej Linda.. jag har tyvärr själv inte lyckats hitta appen :/

    SvaraRadera

HJÄRNGODIS

Hej kära läsare, tack för att du besöker bloggen! Du missar väl inte att dela dina favorit texter! Är du nyfiken på ännu mer psykologi - klicka på nästa för att ladda fler inlägg. Lämna gärna en kommentar om det finns ett särskilt ämne du är intresserad av. Till höger hittar du de senaste texterna samt inlägg som dyker upp slumpartad. Sharing is caring ;)

Senaste

recentposts

Slumpartad

randomposts