Wi-Fi kan lösa problemet med högljudda studenter!

Wi-Fi på bussen skapar ett bättre samhälle eller nja, en lugnare bussmiljö. 

En skoldistrikt i Arizona (USA) försörjde en av sina skolbussar med en mobil 3G Wi- Fi router och upptäckte till sin förvåning att antalet anmälningar om bråk på bussen sjönk dramatiskt samt att elevernas betyg förbättrades, i jämförelse med elever som åkte utan Wi-Fi i sina skolbussar. 
Varför?

Istället för att slå och skälla på varandra på vägen till skolan, passade eleverna på att göra sina läxor eller spela spel. NY -Times, som har kommenterat denna fantastiska upptäckt, skriver  “Wi-Fi access has transformed what was often a boisterous bus ride into a rolling study hall, and behavioral problems have virtually disappeared.” 

Vilket leder mig till det egentliga syftet med Wi - Fi inlägget:

Det har alltid varit lugnt på campusbussarna mellan Norrköping och Linköping. Medan några  studenter sov under bussresan, brukade andra sitta vid sina laptops, några passade på att läsa och vissa lekte med sina mobiltelefoner. 
Jag är en av dem som somnar vid synen av en bussstol och snarkar i 40 minuter oavbrutet tills bussen anländer till sin destination. Men till min fasa upptäckte jag att de nya "campusbussarna" saknar Wi-Fi, vilket innebär att personer som skulle ha studerat eller spelat spel, spenderar tiden på bussen åt att pratar med varandra. Det låter kanske bra ur ett socialt-perspektiv men för oss morgontrötta studenter leder det till att vi inte får vår efterlängtade bussömn. Därför vädjar jag till Östgötatrafiken att tycka synd om oss sömniga studenter, och låta de pratglada studenterna få surfa nätet medan vi pendlar. Tack på förhand! :) 

Läs även:
Sitsen är upptagen! En studie om resenärers antisociala beteenden
Vill du bli hörd? Ändra sättet du talar!
Gör mobilen dig till en Tölp?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

HJÄRNGODIS

Hej kära läsare, tack för att du besöker bloggen! Du missar väl inte att dela dina favorit texter! Är du nyfiken på ännu mer psykologi - klicka på nästa för att ladda fler inlägg. Lämna gärna en kommentar om det finns ett särskilt ämne du är intresserad av. Till höger hittar du de senaste texterna samt inlägg som dyker upp slumpartad. Sharing is caring ;)

Senaste

recentposts

Slumpartad

randomposts