Att inte ha facebook gör dig udda!

Det är inte alltid man vill att ens framtida arbetsgivare ska hitta en på Facebook eller googla fram en massa pinsamma bilder, men om man ska tro en artikel i Forbes, så är det nog bättre att ha en socialnärvaro på nätet än att inte finnas alls. Tidningen hävdar att hela 92% av arbetsgivare (i USA) använder sociala medier för att kolla upp sina arbetssökande, och personer som uppger att de inte har facebook vid arbetsintervjun anses vara "misstänksamma".

De skriver: "I’ve heard both job seekers and employers wonder aloud about what it means if a job candidate doesn’t have a Facebook account. Does it mean they deactivated it because it was full of red flags? Are they hiding something? … It does seem that increasingly, it’s expected that everyone is on Facebook in some capacity, and that a negative assumption is starting to arise about those who reject the Big Blue Giant’s siren call."

En person som är helt frånvarande från sociala medieplattformer betraktas vara alltför tillbakadragen från samhället (exmepelvis har både Anders Brievik och James Holmes inte Facebook). Tekbloggaren Slashdot hävdar till och med att “Not having a Facebook account could be the first sign that you are a mass murderer.” 

Detta är naturligtvis hyperbolisk, men det finns en del evidens som pekar på att människor som använder socialamedier med måtta, mår emotionellt bättre än de som uppger att de sällan eller aldrig använder sociala medier. 
Summan av kardemumman är att du förmodligen inte kommer att förvandlas till en massmördare om du bestämmer dig för att stänga av din facebook, twitter, pinterest eller blog m.m. Men din virtuella identitet kan vara viktigt för din framtida arbetsgivare. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

HJÄRNGODIS

Hej kära läsare, tack för att du besöker bloggen! Du missar väl inte att dela dina favorit texter! Är du nyfiken på ännu mer psykologi - klicka på nästa för att ladda fler inlägg. Lämna gärna en kommentar om det finns ett särskilt ämne du är intresserad av. Till höger hittar du de senaste texterna samt inlägg som dyker upp slumpartad. Sharing is caring ;)

Senaste

recentposts

Slumpartad

randomposts