Glada tonåringar får högre löner som vuxna

Vad kommer först lycka eller pengar? Enligt en ny studie kommer lyckan långt före. 

I studien som har publicerats i PNAS (Proceedings of the National Association of Sciences) får lyckliga tonåringar högre löner när de blir vuxna (mer precist när de är 29 år gamla) än sina olyckliga kamrater. Dessa glada tonåringar tjänade i snitt 30% mer i årsinkomst, än de som rankade sig själva som olyckliga när de var tonåringar. 

Forskarna använde sig av amerikansk data från 10 000 enkäter och hävdar att deras slutsats (Glada tonåringar = Högre lön) håller sig stark trots hänsyn till andra möjliga faktorer såsom intelligens, utbildningsnivå, självförtroende och till och med längd. 

Forskarna utförde även ett tilläggs-studie på syskon par, och fann att syskonet som rankade sig själv som gladare tjänade mer än syskonet som rankade sig själv som mindre glad. De tror att det kan bero på att glada individer har enklare för att ta sig genom skolan, universitetet och jobb intervjun. De har även lättare för att skaffa nya vänner och därmed har en ökad möjlighet för att bilda stora kontakt nätverk, vilket ökar deras jobb möjligheter. 

Så om du känner någon som redan har eller funderar på att anamma ett Emo livsstil, skicka till dem det här inlägget. De kommer att "tjäna" på det. ;o)

1 kommentar:

HJÄRNGODIS

Hej kära läsare, tack för att du besöker bloggen! Du missar väl inte att dela dina favorit texter! Är du nyfiken på ännu mer psykologi - klicka på nästa för att ladda fler inlägg. Lämna gärna en kommentar om det finns ett särskilt ämne du är intresserad av. Till höger hittar du de senaste texterna samt inlägg som dyker upp slumpartad. Sharing is caring ;)

Senaste

recentposts

Slumpartad

randomposts