Tacksamhet leder till glädje

Personer som har en "attitude of gratitude" - en tacksamhets attityd - tenderar att vara lyckligare och hälsosammare än de som inte är det, enligt en longitudinell studie

Vuxna som känner tacksamhet har mer energi, mer optimism, fler sociala kontakter och mer glädje än de som inte gör det. De har även mindre risk för att uppleva depression, vara svartsjuka, giriga samt lida av alkoholism. 

Dr. Jeffrey Froh vid Hofstra Universitet fann liknande resultat hos ungdomar i åldrarna 14 till 19 år. Tacksamma ungdomar hade högre betyg, högre livstillfredsställelse  bättre sociala interaktioner och mindre avund och depression än ungdomar som inte var tacksamma samt mer materialistiska. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

HJÄRNGODIS

Hej kära läsare, tack för att du besöker bloggen! Du missar väl inte att dela dina favorit texter! Är du nyfiken på ännu mer psykologi - klicka på nästa för att ladda fler inlägg. Lämna gärna en kommentar om det finns ett särskilt ämne du är intresserad av. Till höger hittar du de senaste texterna samt inlägg som dyker upp slumpartad. Sharing is caring ;)

Senaste

recentposts

Slumpartad

randomposts