Att bli anklagad för att rodna leder till att du rodnar!

Vår rodnad är oftast en fysisk reaktion som går ut på att vår ansikte, hud, hals, öron och bröst ändrar färg. Det är en reaktion som är ofrivillig och okontrollerbar. Att vara medveten om att man rodnar gör det bara värre. Det är rätt ironiskt att rodnad ger oss uppmärksamhet när vi verkligen inte vill ha det. Samtidigt kan vi skämmas utan att rodna samt rodna när vi inte skäms. 

Det finns en teori som drar samband mellan att vara självmedveten över hur man ser ut framför andra och blodet som förs till dina kinder. Du rodnar om ditt beteende, kommentar eller utseende drar till sig oönskad social uppmärksamhet. Exempelvis när:


  • Du går emot sociala normer.
  • När du utsätts för granskning (av kollegor, chefen m.m.). 
  • När du får komplimanger och positiv uppmärksamhet.
  • Och när du anklagas för att rodna (Jag har en & annan vän som brukar utsätta mig för det här o.O). 
Det är bara att acceptera att man kommer att rodna många gånger under sitt liv och det finns inget man kan göra åt saken, förutom att skratta åt sig själv & vila ögonen på Ryan Gosling ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

HJÄRNGODIS

Hej kära läsare, tack för att du besöker bloggen! Du missar väl inte att dela dina favorit texter! Är du nyfiken på ännu mer psykologi - klicka på nästa för att ladda fler inlägg. Lämna gärna en kommentar om det finns ett särskilt ämne du är intresserad av. Till höger hittar du de senaste texterna samt inlägg som dyker upp slumpartad. Sharing is caring ;)

Senaste

recentposts

Slumpartad

randomposts