Det smakar bättre på Cafét!

En japansk studie fann att människor upplever att godsakerna smakar bättre när de sitter på ett Café än när de fikar i en bullrig utomhus miljö. Det intressanta med studien är att man mätte deltagarnas hjärnaktivitet med EEG och fann att hjärnan förberedde kroppen för rörelse när de satt på fiket. Vilket forskarna anser förklara varför bakelserna smakade bättre där. De skriver: 
"One possible interpretation is that the tearoom context may trigger a predisposition to food intake [and] activate sensorimotor networks involved in preparation to eating-related movements. The more participants felt the food to be delicious, the more these movements were facilitated."
Det var en rätt liten studie med få deltagare, men den svarar på varför vi föredrar att sitta i en mysig inomhus miljö när vi frossar i oss en cupcake eller semla.
För att läsa hela artikeln tryck här. 


Inlägg som andra har gillat: 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

HJÄRNGODIS

Hej kära läsare, tack för att du besöker bloggen! Du missar väl inte att dela dina favorit texter! Är du nyfiken på ännu mer psykologi - klicka på nästa för att ladda fler inlägg. Lämna gärna en kommentar om det finns ett särskilt ämne du är intresserad av. Till höger hittar du de senaste texterna samt inlägg som dyker upp slumpartad. Sharing is caring ;)

Senaste

recentposts

Slumpartad

randomposts