Dina kläder avslöjar ditt humör!

Ibland råkar man se kvinnor som inte vill bli sedda - De med  beiga, svarta eller gråa illasittande kläder... vilket enligt forskning kan indikera att de inte är på "topphumör". 

I en studie från 2012 tillfrågades 100 kvinnor om vad de brukar ta på sig när de känner sig "deppiga". 


Över hälften av kvinnorna svarade att de brukar ta på sig jeans. 57% svarade att de brukar även ha på sig en stor topp (enbart 2% tar på sig stora toppar när de är glada). 

Man fann även att 62% av de tillfrågade kvinnorna brukar ta på sig sin favoritklänning när de känner sig glada (endast 6% gjorde det när de kände sig nere). 

Man fann även en skillnad i accessoarer - 31% sade att de tar på sig sina favorit skor när de är glada (till skillnad mot endast 6% som gör det när de är deppiga). 


"Glada kläder" - kläder som får kvinnor att må bra - är figurframhävande och består av ljusa och vackra tyger. Eftersom kläder påverkar hur vi mår, så mår man sämre av att ta på sig illasittande jeans och en stor topp. Att ta på sig "glada kläder" kan därför vara en bättre idé när man känner sig lite trött en måndag morgon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

HJÄRNGODIS

Hej kära läsare, tack för att du besöker bloggen! Du missar väl inte att dela dina favorit texter! Är du nyfiken på ännu mer psykologi - klicka på nästa för att ladda fler inlägg. Lämna gärna en kommentar om det finns ett särskilt ämne du är intresserad av. Till höger hittar du de senaste texterna samt inlägg som dyker upp slumpartad. Sharing is caring ;)

Senaste

recentposts

Slumpartad

randomposts