Lördagsgodis regeln gör att choklad smakar bättre!

Quoidbach and Dunn (2013) undrade om vi skulle uppskatta det vi redan har om vi frivilligt gav upp det under en periodDe satte därför ihop tre grupper med deltagare och bad dem att betygsätta en bit choklad de fick smaka på. Efteråt fick deltagarna i den första gruppen fasta från choklad under en vecka, den andra gruppen fick en stor påse med choklad att smaska i sig och den tredje gruppen fick inga choklad instruktioner alls, utan fick fungera som en kontrollgrupp. 
Efter en vecka välkomnades deltagarna tillbaka till labbet för att betygsätta ännu en chokladbit. De fann att fastan boostade smaken av choklad för abstinensdeltagarna, som upplevde chokladen som betydligt mer njutningsbar än både glufsarna och kontrollgruppen.

Relaterade inlägg: 
Deprimerade äter choklad!PåskäggFörbättra dina matvanor med några enkla steg!

1 kommentar:

  1. Oh, ska tänka på detta varje gång jag tar en godisbit ...

    SvaraRadera

HJÄRNGODIS

Hej kära läsare, tack för att du besöker bloggen! Du missar väl inte att dela dina favorit texter! Är du nyfiken på ännu mer psykologi - klicka på nästa för att ladda fler inlägg. Lämna gärna en kommentar om det finns ett särskilt ämne du är intresserad av. Till höger hittar du de senaste texterna samt inlägg som dyker upp slumpartad. Sharing is caring ;)

Senaste

recentposts

Slumpartad

randomposts