Sorgliga filmer får oss att må bra!

Vi älskar att under dessa kalla mörka vinterdagar ligga på soffan, med ett glas vin och choklad och se på en hjärtskärande kärleksfilm. Enligt Forskning mår vi bättre av att se på sorgliga filmer som The notebook, A little bit of heaven, Love actually, my father my hero.... 

I studien som utfördes vid Ohio State University bad man 400 studenter att svara på en enkät som mätte deras känsla av glädje både innan och efter de såg på en sorglig film. Till forskarnas stora förvåning fann man att deltagarna kände sig gladare efter filmen, vilket de resonerar beror på att denna typ av film får tittaren att känna tacksamhet över att det egna livet inte är lika eländigt som karaktärernas. 

Så nästa gång du känner dig lite nere eller stressad så är det bara att planera in en maraton med sorgliga filmer! :p  

VARNING! Den här studien har inte gjorts på turkiska tv-serier o.O 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

HJÄRNGODIS

Hej kära läsare, tack för att du besöker bloggen! Du missar väl inte att dela dina favorit texter! Är du nyfiken på ännu mer psykologi - klicka på nästa för att ladda fler inlägg. Lämna gärna en kommentar om det finns ett särskilt ämne du är intresserad av. Till höger hittar du de senaste texterna samt inlägg som dyker upp slumpartad. Sharing is caring ;)

Senaste

recentposts

Slumpartad

randomposts