Mycket att göra men ingen motivation?


Alla hamnar vi i situationer där vi har mycket att göra och många gånger upptäcker vi att motivationen tryter. Istället för att skriva ett inlägg om hur den perfekta planeringen bör se ut så ska vi istället försöka hjälpa dig nu när du verkligen sitter i smeten. Nedan presenteras en liten guide över hur du kan ta dig igenom ditt berg av arbete.

  1. Börja med att göra en prioriteringslista över allt du ska göra. Numrera allt där 1 är det absolut viktigaste att göra klart, 2 kommer näst osv.
  2. Uppskatta hur lång tid allt kommer ta. Var generös med tiden, hellre att du ger utrymme för att det tar längre tid än att du upptäcker att du inte hinner klart.
  3. Dela upp allt i små delmål, det är enklare och motivationshöjande att klara av en liten del istället för att se den gigantiska högen av jobb man har framför sig.
  4. Gör bara en sak i taget, gör klart och gå vidare sen. Det är alltid skönt att kunna se på det man gjort klart och lägga det bakom sig.
  5. Belöna dig själv när du avklarat något. Tycker du om godis så kan du t.ex. ta en godisbit för varje delmål du avklarat 
  6. Ta promenadpauser, ät och sov ordentligt. Ja, vi vet att du antagligen sitter flera timmar i sträck dygnet runt och jobbar men vi lovar det ÄR ineffektivt. När du inte sover ordentligt så blir du riktigt trög i huvudet och då går allt långsammare.
  7. Har du verkligen försökt vara så effektiv som det bara går men inser att tiden helt enkelt inte räcker till? Ja då finns inget annat att göra förutom att satsa på omtentan. Det är inte hela världen om du inte lyckats fixa allt se bara till att lägga upp en bra prioriteringslista och följa den så har du förhoppningsvis utrymme att skjuta upp något.
Lycka till!

Gilla gärna Hjärngodis på Facebook! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

HJÄRNGODIS

Hej kära läsare, tack för att du besöker bloggen! Du missar väl inte att dela dina favorit texter! Är du nyfiken på ännu mer psykologi - klicka på nästa för att ladda fler inlägg. Lämna gärna en kommentar om det finns ett särskilt ämne du är intresserad av. Till höger hittar du de senaste texterna samt inlägg som dyker upp slumpartad. Sharing is caring ;)

Senaste

recentposts

Slumpartad

randomposts