Topp 5 psykologi-appar!

I det hav av appar som simmar runt på itunes kan det vara svårt att hitta några psykologi appar som fungerar bra. Här är några stycken som Hjärngodis har lyckats fiska upp: 

För dig som lider av tvång:
iCounsler har släppt ut några appar som hjälper individer att bättre handskas med olika svårigheter. Ett av apparna (OCD) riktar sig till personer som lider av OCD (tvång) och har fått bra recensioner från användare. Appen bygger på KBT behandling, men bör inte betraktas som eller ersätta en riktigt psykoterapeutisk behandling eller "självterapi". 

Fler appar från iCounsler: Anxiety, Depression, Anger och Eating disorder


Relationsappen:
Behöver du hjälp att med ta kärleksrelationen ett steg längre, då är The Questions att rekommendera. Appen innehåller frågor som man bör ställa sig själv innan man går vidare i en relation och har av användare fått goda utvärderingar. 


Allt om psykologi: 
Grundarna till "PsychGuide" beskriver den som varje psykologsstudents "survivalguide". Till skillnad från de andra apparna på listan är denna helt gratis och kan användas för att slå upp olika ämnen och beteckningar inom psykologi. 

Hjärnan:
Detta är den ultimata "lär dig hjärnans funktioner" appen. BrainNmonX erbjuder sina användare ett roligt sätt att minnas hjärnans komplexa värld inför en tenta eller bara nöje.  

Dysfunktionella tankar? 
Brukar du tänka att "äh, det här kommer jag aldrig klara", då kan CBTReferee ge dig en liten knuff åt det mer positiva hållet. Appen sägs bygga på kunskap hämtat från KBT. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

HJÄRNGODIS

Hej kära läsare, tack för att du besöker bloggen! Du missar väl inte att dela dina favorit texter! Är du nyfiken på ännu mer psykologi - klicka på nästa för att ladda fler inlägg. Lämna gärna en kommentar om det finns ett särskilt ämne du är intresserad av. Till höger hittar du de senaste texterna samt inlägg som dyker upp slumpartad. Sharing is caring ;)

Senaste

recentposts

Slumpartad

randomposts