Varför delar vi på Facebook?

Två amerikanska forskare tog på sig den enorma uppgiften av att undersöka varför människor trycker på "dela/gilla" knappen. De fann att det finns tre övergripande anledningar bakom det vi väljer att dela med oss på exempelvis Facebook och andra sociala medier: 

1. Unik: Att dela med sig av ett visst innehåll skapar ett tillfälle till att ge uttryck för sin individualism. Man står ut ur mängden och flitiga "delare" bedöms ofta som mer inflytelserika av andra. 

2. Altruism: Att dela med sig eller gilla någons innehåll skapar ofta en positiv affekt (känsla). 

3. Innehållshungrig: Människor som konsumerar mycket information online tenderar även att dela med sig av en del av den informationen via sina sociala medier. 

Så om du har facebookvänner som delar med sig av väldigt många djurbilder, så kan du räkna med att de tittar på betydligt fler djurbilder som de inte invaderar din "nyhetssida" med. Yes it is Sad! Så se till att bli en inflytelserik altruistisk person och dela med dig av det här inlägget på face ;) 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

HJÄRNGODIS

Hej kära läsare, tack för att du besöker bloggen! Du missar väl inte att dela dina favorit texter! Är du nyfiken på ännu mer psykologi - klicka på nästa för att ladda fler inlägg. Lämna gärna en kommentar om det finns ett särskilt ämne du är intresserad av. Till höger hittar du de senaste texterna samt inlägg som dyker upp slumpartad. Sharing is caring ;)

Senaste

recentposts

Slumpartad

randomposts