En knuten näve hjälper dig minnas bättre!

Ett gäng forskare har upptäckt att en knuten näve förbättrar förmågan att minnas. Visst kan man undra "Hur i hela friden kom någon på att testa sambandet mellan händer och minnet?", men det är inte så långsökt som man skulle kunna tro. När högerhänta använder sin hand aktiveras den vänstra delen av hjärnan, men det är även där inkodning av ny information sker.

Efter en serie labbexperiment fick man fram att de som hade en knuten näve när de lärde sig ny information, mindes den bättre jämfört med de som hade "slappa"händer.

Det är för tidigt att rekommendera knutna nävar till tentapluggande studenter, då fler studier behövs, men det skadar inte att testa. =)


Följ Hjärngodis på Facebook för fler inlägg! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

HJÄRNGODIS

Hej kära läsare, tack för att du besöker bloggen! Du missar väl inte att dela dina favorit texter! Är du nyfiken på ännu mer psykologi - klicka på nästa för att ladda fler inlägg. Lämna gärna en kommentar om det finns ett särskilt ämne du är intresserad av. Till höger hittar du de senaste texterna samt inlägg som dyker upp slumpartad. Sharing is caring ;)

Senaste

recentposts

Slumpartad

randomposts