Höj betygen utan att råplugga

Idag ser skolan oftast ut på det sättet att man går i stora klasser och lärarna byts ut relativt ofta. Lärare har många gånger bara några provresultat att sätta betygen efter då de inte hinner lära känna eleverna ordentligt. Du skulle kunna råplugga hela livet och få högsta betyg i allt, men det är både ineffektivt och tidskrävande. Så här nedan kommer en liten guide för hur du höjer betygen utan att råplugga.

  • Du är ingen plugghäst men du vill få alla att tro att du är en. Gå på alla lektioner! Om du alltid är på plats så syns det och det ger ett seriöst intryck.
  • Försök räcka upp handen minst en gång per lektion. Ställ en fråga eller svara på en som läraren ställt. Förutom att du alltid är i skolan så syns du också och du verkar intresserad. De flesta lärare blir nog glada över en elev som visar intresse i jämförelse med en som inte visar något intresse alls. Detta leder troligtvis till att du får bra hjälp av läraren när du verkligen behöver det.
  • Självklart måste du plugga för att höja betygen också, lärarna ser i slutändan dina resultat. Men plugga smart och satsa på det som är viktigast, säger läraren att betyget kommer baseras på ett prov eller ett visst arbete exempelvis ja då satsar du stenhårt på just det.
  • Utnyttja alla dina resurser. Sitt inte hemma och lusläs boken, ställ en massa frågor till läraren istället (han/hon kommer gärna hjälpa dig eftersom du är en så flitig och intresserad elev ju!). Har du några äldre syskon som läst samma kurs? Fråga dem, och alla i din bekantskapskrets. Sitt och plugga med kompisar, det är både roligare och effektivare eftersom man snabbt delar information.

Följ Hjärngodis på Facebook för fler inlägg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

HJÄRNGODIS

Hej kära läsare, tack för att du besöker bloggen! Du missar väl inte att dela dina favorit texter! Är du nyfiken på ännu mer psykologi - klicka på nästa för att ladda fler inlägg. Lämna gärna en kommentar om det finns ett särskilt ämne du är intresserad av. Till höger hittar du de senaste texterna samt inlägg som dyker upp slumpartad. Sharing is caring ;)

Senaste

recentposts

Slumpartad

randomposts