Psykopater blir framgångsrika

Psykopati är inte så ovanligt som många tror, utan i en samling av hundra pers lär några stycken vara psykopatiskt lagda. Men vad är en psykopat? En psykopat brukar ofta beskrivas som en empatilös person som är oförmögen att känna ånger, men även en person som är full av sig själv och som utnyttjar andra för egen vinning.

Enligt psykologen Kevin Dutton finns det en uppsida till psykopater - han menar att långt ifrån alla dödar djur eller torterar människor, utan många blir framgångsrika affärsmän/kvinnor. Dutton lyfter fram i sin bok "The Wisdom of Psychopath" att psykopatiska egenskaper som charm, hänsynslöshet, brist på rädsla och laserfokus leder till att de lyckas skapa produktiva företag och karriärer som gynnar kollektivet. Psychology Today har satt ihop bekännelser från framgångsrika psykopater, som citat nedan där en kvinna ville döda en trafikarbetare för att han tilltalade henne på ett sätt hon inte gillade: 

I have never killed anyone, but I have certainly wanted to. I may have a disorder, but I am not crazy. In a world filled with gloomy, mediocre nothings populating a go-nowhere rat race, people are attracted to my exceptionalism like moths to a flame. This is my story.
 Följ Hjärngodisfacebook ;) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

HJÄRNGODIS

Hej kära läsare, tack för att du besöker bloggen! Du missar väl inte att dela dina favorit texter! Är du nyfiken på ännu mer psykologi - klicka på nästa för att ladda fler inlägg. Lämna gärna en kommentar om det finns ett särskilt ämne du är intresserad av. Till höger hittar du de senaste texterna samt inlägg som dyker upp slumpartad. Sharing is caring ;)

Senaste

recentposts

Slumpartad

randomposts