Sluta småäta med 6 enkla steg

Det är hjärnans fel att du blir sugen på snacks, men med hjälp av 6 enkla steg kommer du kunna motstå den läckra chokladen som ropar på dig från skafferiet. 

Steg 1: Ditt sug kan vara stressrelaterat. Stress kan få din hjärna att signalera "Rest and Digest" för att lugna ner dig, då mat får oss att varva ner. Om stress är boven för ditt sug kan du bekämpa den med att ringa till en nära vän. 

Steg 2: Distrahera dig själv... Du kanske inte är hungrig utan bara uttråkad. Din hjärna behöver då någonting att fokusera på. Distrahera dig själv med en aktivitet så lär suget avta. 

Steg 3: Suck it up! Ibland använder vi mat för att skjuta upp saker (ex. Jag kan inte göra klart uppgiften just nu för att jag äter). För att undvika denna fälla arbeta vidare 10 minuter till med uppgiften innan du ger upp. 

Steg 4: Att undvika frestelser är enklare än att motstå dem. Köp inte mat eller sötsaker under dagen som du  måste kämpa med under kvällen.  

Steg 5: Du kanske bara är törstig. Hjärnan försöker signalera dig att någonting inte står rätt till, vilket kan tolkas som ett sug.

Steg 6: Bli inte sur på ditt sug. Det är ingen idé att bli arg över att man är sugen på snacks, det gör bara suget ännu värre. Acceptera att suget tillhör livet och testa ovanstående steg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

HJÄRNGODIS

Hej kära läsare, tack för att du besöker bloggen! Du missar väl inte att dela dina favorit texter! Är du nyfiken på ännu mer psykologi - klicka på nästa för att ladda fler inlägg. Lämna gärna en kommentar om det finns ett särskilt ämne du är intresserad av. Till höger hittar du de senaste texterna samt inlägg som dyker upp slumpartad. Sharing is caring ;)

Senaste

recentposts

Slumpartad

randomposts