Sociala medier leder till ohälsa?

En tysk studie fann att man riskerar att uppleva känslor av ensamhet och avundsjuka när man skrollar genom vänners facebook bilder. I en annan studie rapporterade 42% av 7000 tillfrågade mammor att de upplever "Pinterest Stress", där de känner att de inte är tillräckligt kreativa jämfört med andra mammor, vilket resulterar i timmars klickande för inspiration att lägga upp på sidan.
Man har det senaste året dessutom sett en kraftig ökning i plastikoperationer i USA, allt från enklare botox injektioner till näskorrigeringar och ansiktslyft. Den amerikanska "Society of plastic Surgeons" tillskriver ökningen av skönhetsoperationerna på sociala medier som facebook, youtube och instagram. Ordföranden för organisationen säger i ett uttalande till Time Healthland: 

“We live in a very visual world, and have come to expect that we will be ‘Googled’ or ‘Facebooked’ even before actually meeting someone socially or professionally,” 

För att läsa hela artikeln tryck här. 

Har du en fråga eller ett ämne som du vill att hjärngodis tar upp, tveka då inte för att lämna ett meddelande eller kommentar till oss på facebook (The irony ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

HJÄRNGODIS

Hej kära läsare, tack för att du besöker bloggen! Du missar väl inte att dela dina favorit texter! Är du nyfiken på ännu mer psykologi - klicka på nästa för att ladda fler inlägg. Lämna gärna en kommentar om det finns ett särskilt ämne du är intresserad av. Till höger hittar du de senaste texterna samt inlägg som dyker upp slumpartad. Sharing is caring ;)

Senaste

recentposts

Slumpartad

randomposts