Personer som träffas online har bättre förhållanden

Ny forskning pekar på att personer som träffas via nätet upplever mer tillfredsställande förhållanden än de som blir tillsammans i den "fysiska världen". Studien som gjordes vid "University of Chicago" överraskade forskarna som hade kontaktat 20 000 personer som gift sig under perioden 2005 till 2012. Över en tredjedel (35%) lärde först känna varandra genom nätet, vilket innebär att "onlinerelationer" har idag blivit ett allt vanligare sätt att träffa en potentiell partner på. 

Man fann även att personer som växer upp tillsammans eller träffas under studierna, via vänner eller religiös umgängesgrupp upplevde lyckligare äktenskapsförhållanden än de som möttes på en bar, klubb eller via en blind date. Konstigt nog fann man att personer som träffade sin partner på jobbet hade ett lika "dåligt" förhållande som de som sågs på bar eller nattklubb. 


Relaterade inlägg:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

HJÄRNGODIS

Hej kära läsare, tack för att du besöker bloggen! Du missar väl inte att dela dina favorit texter! Är du nyfiken på ännu mer psykologi - klicka på nästa för att ladda fler inlägg. Lämna gärna en kommentar om det finns ett särskilt ämne du är intresserad av. Till höger hittar du de senaste texterna samt inlägg som dyker upp slumpartad. Sharing is caring ;)

Senaste

recentposts

Slumpartad

randomposts