Fem egenskaper som pekar på att du är en innovatör!

Att vara innovatör är att kunna göra nytta av sin kreativitet. Innovation är svårt att mäta, men psykologer har ägnat många timmar åt att studera vilka egenskaper som pekar på att man är en potentiell innovatör.

1. Du föredrar att arbeta på nätterna. 
Forskning visar att innovatörer, framförallt under sin ungdomstid fram till runt 25 årsåldern, föredrar att arbeta på nätterna. Man har även kunnat se att denna preferens är nära förknippat med sensationssökning, intellektuell nyfikenhet, samt intresse för komplexa och ovanliga idéer.

2. Du kan ha många bollar i luften
Kreativa individer tenderar att uppvisa bättre "arbetsminnes kapacitet" - det är den delen av minnet som låter oss att arbeta med olika uppgifter under en kort tidsperiod, exempelvis huvudräkning, eller att skriva ner en adress eller återge ett telefonnummer man precis har hört. 
Arbetsminnet är starkt knytet till IQ - ju fler saker du kan hålla i huvudet på en gång desto smartare är du. 

3. Du har lätt för att dagdrömma eller få konstiga/ pinsamma tankar
Trots att det här kanske irriterar dig, har man hittat en direkt länk mellan oförmåga att undvika irrelevanta idéer och kreativ potential. Det viktiga här är att kunna urskilja vilka idéer kommer att vara intressanta, och som andra även kommer att uppskatta. Så ta till vara dina excentriska och ovanliga lösningar som dyker upp under ett möte eller konversation och sätt dem till nytta.

4. Förlorar grepp om tiden när du arbetar med någonting du gillar.
Det här är vad psykologer kallar för "Flow", och är starkt associerad med kreativt tänkande. Om du lyckas hålla fokus trots punkt 3, så kan du bocka för denna punkt också. 

5. Du gillar inte regler, normer eller "status-quo"
Om du är den typen som inte nöjer dig med hur saker och ting sköts, utan ser förbättrings potential i allt du gör så lutar du åt innovatör hållet. Innovatörer har en inre drift till att förändra saker till det bättre.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

HJÄRNGODIS

Hej kära läsare, tack för att du besöker bloggen! Du missar väl inte att dela dina favorit texter! Är du nyfiken på ännu mer psykologi - klicka på nästa för att ladda fler inlägg. Lämna gärna en kommentar om det finns ett särskilt ämne du är intresserad av. Till höger hittar du de senaste texterna samt inlägg som dyker upp slumpartad. Sharing is caring ;)

Senaste

recentposts

Slumpartad

randomposts