Guaranafrukt bra alternativ till kaffe?

En hängiven hjärngodis läsare skickade in följande text till oss som vi tänkte hmm det här kan gynna många studenter under de energidränerande studieperioderna.

Guaraná är en brasiliansk frukt som finns att köpa som kolsyrad dryck i kioskbutiker i Stockholmsområdet.

Guaranás kognitiva effekter:

Eftersom guarana är rikt på koffein, är det intressant utifrån dess potentiella effekter på människans kognition. Hos råttor ökade guarana förmågan för minneslagring och fysisk uthållighet jämfört med placebogrupper.

I en pilotstudie gjord med människor 2007 fastställdes beteendemässiga effekter vid fyra doser (37,5 mg, 75 mg, 150 mg och 300 mg) guaranaextrakt. Minne, uppmärksamhet och humör höjdes med de två lägre doserna och detta bekräftar tidigare resultat av kognitiv förbättring efter 75 mg guarana.

Med andra ord är Guaraná ett bra alternativ till kaffe.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

HJÄRNGODIS

Hej kära läsare, tack för att du besöker bloggen! Du missar väl inte att dela dina favorit texter! Är du nyfiken på ännu mer psykologi - klicka på nästa för att ladda fler inlägg. Lämna gärna en kommentar om det finns ett särskilt ämne du är intresserad av. Till höger hittar du de senaste texterna samt inlägg som dyker upp slumpartad. Sharing is caring ;)

Senaste

recentposts

Slumpartad

randomposts