Varför 80- och 90-talister är olyckliga!

Yuppies eller generation Y består av personer födda mellan 83-tal till slutet av 90-talet. I en artikel publicerad i Hoffingtonpost, lyfter artikelförfattaren fram att denna generation skiljer sig från tidigare generationer när det kommer till "förväntningar" om framtiden. Yuppies förväntar sig att de kommer att lyckas med alla sina mål snabbt, få ett jobb som de trivs med och leva sin passion medan de fortfarande är unga. Här är en kort sammanfattning av Hoffingtonpost artikeln, men vi rekommenderar att du läser hela originaltexten! =)Lucy som representerar Generation Y, anser att det är bara en tidsfråga innan världen upptäcker hur underbar hon är och då kommer hon att verkligen att lyckas karriärmässigt. Hon har ju alltid fått höra från sina föräldrar och lärare om hur speciell och duktig hon är, och om hon bara vill så kan hon lyckas med allt: 


Men så småningom slår verkligheten henne med en fet smäll i ansiktet som får henne att börjar inse att livet inte är en dans på rosor: 

Samtidigt bombaderas hon med lyckliga bilder och statusuppdateringar från glada jämnåriga på Facebook och Instagram (över hur livet är helt underbart för dem), vilket får Lucy att känna sig smått avundsjuk. Det här är ett problem som tidigare generationer inte har upplevt i samma grad: 


Så nu står Lucy där, frustrerad över sin stillastående livssituation, över att allt tar sådan tid och börjar smått inse att hon kanske aldrig lyckas uppnå sina mål medan det tillsynes verkar gå bra för alla andra. Inte undran på varför hon är olycklig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

HJÄRNGODIS

Hej kära läsare, tack för att du besöker bloggen! Du missar väl inte att dela dina favorit texter! Är du nyfiken på ännu mer psykologi - klicka på nästa för att ladda fler inlägg. Lämna gärna en kommentar om det finns ett särskilt ämne du är intresserad av. Till höger hittar du de senaste texterna samt inlägg som dyker upp slumpartad. Sharing is caring ;)

Senaste

recentposts

Slumpartad

randomposts