Öka din produktivitet med 5 enkla steg!

De flesta av oss skulle behöva ett 27 timmars dygn för att hinna klart med alla våra mål för dagen. Thomas Chamorro-Premuzic har sammanställt en minst sagt ovanlig lista på saker du kan göra för att bli mer produktiv:

1. Lyssna på högljudd rockmusik i 90 sekunder runt kl 11:30.
Det är runt den här tiden man börjar bli lite trött och hungrig, därför kan en stark chock av extern stimulation vara ett utmärkt sätt att hålla ut fram till lunchen.

2. Sov på fel sida sängen
Att bryta mot rutiner hjälper en att få nya perspektiv på problem.

3. Ta en 5 minuters Facebook paus
Att spendera 5 minuter åt sociala medier ger dig den underhållande pausen som hjälper dig till att ta dig an uppgifter mer fokuserat. Se bara till att dessa pauser förblir korta.

4. Mixa färger och textstil
Även små ändringar som i exempelvis textfärg kan hjälpa dig att bryta upp från rutin. Undvik bara färgen rött, då den är associerad med stress och ångest.

5. Påbörja dina nyårslöften i juli
Med de mörka vinterkvällarna, kalla vädret och slutet på julfirandet är januari månad tillräckligt påfrestande. Genom att påbörja nyårsresolutionerna under en soligare månad använder man sig av mindre energi, och har därför större sannolikhet till att lyckas med större livsförändringar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

HJÄRNGODIS

Hej kära läsare, tack för att du besöker bloggen! Du missar väl inte att dela dina favorit texter! Är du nyfiken på ännu mer psykologi - klicka på nästa för att ladda fler inlägg. Lämna gärna en kommentar om det finns ett särskilt ämne du är intresserad av. Till höger hittar du de senaste texterna samt inlägg som dyker upp slumpartad. Sharing is caring ;)

Senaste

recentposts

Slumpartad

randomposts