3 steg till mindre tentastress

Inför jullovet är det många elever och studenter som stressar inför sina tentamen. Här är tre tips man kan använda sig av för att inte se ut som Homer när perioden är över.

1. Ta hand om din kropp:
Alltför ofta får kroppen stryk under en tentaperiod: För lite sömn, minskad eller ingen träning, dåliga matvanor, koffeinmissbruk och ibland t.o.m. missbruk av huvudvärkstabletter. Det här är enklare sagt än gjort men träning, bra med sömn och hälsosam mat hjälper vår kropp och sinne att prestera på topp.

2. Behåll ett sund perspektiv
Ibland får man höra av studenter att hela deras liv bygger på betyget de kommer att få på sin tenta. Tidigare forskning har visat att man genom att ställa upp med välgörenhetsarbete kan sätta sin situation i ett större sammanhang och därmed må bättre. I det här fallet kommer tentan inte att upplevas som lika livsavgörande.

3. Ta det lugnt kvällen innan examinationen
Att dygna natten innan man skriver provet tillhör de värre sakerna man kan utsätta sin hjärna för. Man får sämre koncentrationsförmåga men framförallt svårare att erinra viktig information. Man blir helt enkelt "trög". Att ta det lugnt innebär inte att du ska sitta still stirrande på en vägg hemma, utan att du engagera dig i en aktivitet som du tycker är kul och avslappnande. ;o)

Relaterade inlägg:
Korta pauser förbättrar ditt minne
Musik förbättrar ditt minne
Äh, jag kan göra det imorgon!


3 kommentarer:

  1. thanks for this article! It's so funny, waiting for your new stories!

    SvaraRadera
  2. almost everybody has stress before exams passing, thanks for these way to prevent it!

    SvaraRadera
  3. Thank you so much for the contributed entry! Prior to the Christmas holidays, there many students are influenced by stressful situations before their examinations, and your tips will definitely come in handy!

    SvaraRadera

HJÄRNGODIS

Hej kära läsare, tack för att du besöker bloggen! Du missar väl inte att dela dina favorit texter! Är du nyfiken på ännu mer psykologi - klicka på nästa för att ladda fler inlägg. Lämna gärna en kommentar om det finns ett särskilt ämne du är intresserad av. Till höger hittar du de senaste texterna samt inlägg som dyker upp slumpartad. Sharing is caring ;)

Senaste

recentposts

Slumpartad

randomposts