Många fördelar med att dricka Te!

I Sverige är vi kända för att konsumera stora mängder kaffe, men te- drickare drar också nytta av sin varma favoritdryck.

Man har funnit att grön te reducerar risken för att utveckla Alzeihmers sjukdom (Rushworth et al., 2013), då den hindrar uppbyggnaden av plack i hjärnan. Det förbättrar även kognitiva funktioner enligt en studie som utfördes på 2031 deltagare av Nurk et al., 2009. Detta tros bero på att te innehåller ett ämne som kallas EGCG. Samma ämne som finns i röd vin, kakao och kaffe. Koffeinet i teet leder också till bättre uppmärksamhets förmåga enligt Einother & Martens, 2013. Till skillnad från kaffe har den däremot en lugnande effekt på grund av ett ämne som kallas "Theanine"(Juneja et al., 1999). Theanine leder tillsammans med EGCG till att förbättra minnet samt öka produktionen av nya hjärnceller (Wang et al., 2012Chung et al. 2011). Om du ännu inte har övertygats till att springa till köket för att koka te, så kan det vara bra att veta att forskare har i en studie utfört på över 42 000 deltagare, funnit att regelbunden te-drickande reducerar risken för olika typer mentala problem, vilket du kan läsa mer om i Hozawa et al. (2009).


“…there are few hours in life more agreeable than the hour dedicated to the ceremony known as afternoon tea.” - Henry James

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

HJÄRNGODIS

Hej kära läsare, tack för att du besöker bloggen! Du missar väl inte att dela dina favorit texter! Är du nyfiken på ännu mer psykologi - klicka på nästa för att ladda fler inlägg. Lämna gärna en kommentar om det finns ett särskilt ämne du är intresserad av. Till höger hittar du de senaste texterna samt inlägg som dyker upp slumpartad. Sharing is caring ;)

Senaste

recentposts

Slumpartad

randomposts