Män går långsammare med kvinnor de är kära i...

Män brukar generellt gå snabbare än kvinnor, då de oftast är längre och kan ta större steg. Det är mer energi krävande att ta för en onaturligt kortare steg. Tror du inte på det? Prova! 

Forskare vid den amerikanska Seattle Pacific University bestämde sig för att undersöka om gångfarten hos en man förändras beroende på vem han går med. Man mätte hur snabbt manliga vänner, vänner av motsatt kön, samt förälskade par går tillsammans. 
När män går med sina vänner, oavsett om det är vänner av samma eller motsatt kön tenderar de att gå snabbt. Däremot när en man går tillsammans med en kvinna han är kär i så anpassar han sig oftast efter hennes gångfart. Forskarna tror att män omedvetet tar på sig denna energiförbrukande bördan för att inte störa sin älskades "fortplantningssystem" eller fruktbarhet, då den är energikänslig. 

Summan av kardemumman: Det här kanske kan vara ett bra sätt att "undersöka" om din date gillar dig mer än bara en kompis ;) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

HJÄRNGODIS

Hej kära läsare, tack för att du besöker bloggen! Du missar väl inte att dela dina favorit texter! Är du nyfiken på ännu mer psykologi - klicka på nästa för att ladda fler inlägg. Lämna gärna en kommentar om det finns ett särskilt ämne du är intresserad av. Till höger hittar du de senaste texterna samt inlägg som dyker upp slumpartad. Sharing is caring ;)

Senaste

recentposts

Slumpartad

randomposts