Bracode - vänskapsregler som nästan alla kvinnor följer

Den populära tv-serien "How I met your mother" har myntat begreppet "Brocode", där man tar upp en rad regler som alla manliga vänner måste följa. Men det går inte att förneka att kvinnors vänskap också genomsyras av sociala och ofta oskrivna regler: Låt oss presentera "THE BRACODE":

1. Du ska alltid gilla dina vänners Instagrambilder!
Detta är självklart för de flesta kvinnor som är nära vänner. Oavsett om det är en bild på en väninnas husdjur (och du hatar djurbilder) eller en selfie med duckface skall du dubbelklicka!

2. Låt aldrig din vän gå ensam till toan!
Likt vargar förflyttar sig kvinnor i flock. Varför? Det blir enklare att ta sig över dansgolvet, skvallra, vakta varandras väskor, ge varandra komplimanger framför spegeln m.m.

3. Du skall inte bli tillsammans med en väninnas ex!
Att börja strula med en väns föredetta är en grov "girl code faux pas!". Detta behöver inte förklaras närmare.


4. Du skall inte använda "F" ordet!
Under inga omständigheter skall du kalla en vän "fet".


5. Du skall uppmuntra henne till att fullfölja sina ambitioner
Det är fortfarande en mansdominerad värld där de flesta som erhåller chefsposter är män. Har din vän drömmar så stärk och uppmuntra henne till att uppfylla dem.

6. Du ska aldrig lämna en berusad vän själv! 
Även när hon säger att hon klarar sig själv, har hon druckit en mojito för mycket skall du hjälpa henne hem och gömma telefonen så hon inte kan ringa pinsamma samtal eller skicka desperata sms.

7. Ni skall låna kläder och accessoarer från varandra
Det här en av fördelarna med tjejvänner, man kan fixa en supersnygg outfit till en fest utan att bli urpank. Men glöm inte att följa god etikett: Lämna tillbaka det du lånar, förstör/ slit inte ut varan och se till att du tvättar kläderna innan återlämning.

8. Behandla varandra med respekt! 
"Girl on girl hate" är inte okey! Använd aldrig nedvärderande termer när ni pratar med eller om varandra.

9. Du skall alltid vara din väns "wingwoman"
Är din vän hopplöst förälskad i en man, skall du göra allt i din makt för att para ihop dem, även om det innebär att du måste knuffa henne så hon snubblar framför honom!

10. Lämna aldrig en nedstämd vän ensam! 
Även om du är väldigt upptagen skall du göra tid för en vän som precis har blivit dumpad, kuggad på en tenta eller blivit av med jobbet! Detta innebär ofta att man dyker upp hemma hos vännen med glass och en chickflick.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

HJÄRNGODIS

Hej kära läsare, tack för att du besöker bloggen! Du missar väl inte att dela dina favorit texter! Är du nyfiken på ännu mer psykologi - klicka på nästa för att ladda fler inlägg. Lämna gärna en kommentar om det finns ett särskilt ämne du är intresserad av. Till höger hittar du de senaste texterna samt inlägg som dyker upp slumpartad. Sharing is caring ;)

Senaste

recentposts

Slumpartad

randomposts