Cannabis är väl inte så farligt, eller?

Man brukar tro att Cannabis inte är så farligt eftersom när man slutat med det så brukar man återhämta sig rätt fort. Detta är självfallet beroende på hur mycket man har missbrukat det för det kan ge permanenta skador i form av personlighetsförändringar, schizofreni, psykoser, motoriskanedsättningar, cancer, och andra sjukdomar i luftvägarna etc.
”Men vadå, man blir ju inte ens beroende” är ett välkänt argument. Man har dock funnit att en signifikant mängd ungdomar får problem i skolan och halkar efter när de använder drogen. Livet börjar snabbt att kretsa kring rökningen, vilket i kliniska termer betraktas som ett missbruk.

Trots drogens popularitet, bör man inte blunda ögonen för de negativa förändringarna som uppstår vid cannabisanvändning. Det kan ta uppemot en vecka för effekten att klinga av när man har slutat, detta innebär att om du röker på i helgen så fungerar du inte optimalt under resten av veckan, vilken i sin tur leder till att du hamnar efter i skola eller arbete.

Missbrukare tror att de tänker djupare, kreativare och öppnare. Det som egentligen händer är att deras korttidsminne blir så pass nedsatt att de inte kommer ihåg sina tankar och således inte kan uttrycka dem. Man blir helt enkelt dummare. Ett annat problem är att man kan genomgå vissa personlighetsförändringar, där man exempelvis anser sig vara grandios samtidigt som man tappar intresse för saker och ting. Man tänker alltså att man är bättre än vad man egentligen är och anser att det är omgivningens fel att man inte lyckas, ex. ”Det är väl idiotlärarens fel att det inte går så bra!”

Har man rökt på en del så kommer man märka att man så småningom behöver mer för att känna av en effekt. Detta, i kombination med att man tycker att man är awesome, leder till att man röker mer och blir ännu mer psykisk nedsatt. Trots populariteten Cannabis har fått tillföljd av Hollywoodfilmer, uttalanden från Obama och den ökade legaliseringen av drogen är det är viktigt att komma ihåg att cannabis klassas som en drog av flera viktiga anledningar, därför bör man inte använda det lättvindigt.

Populära inlägg:

1 kommentar:

  1. It is important to remember that cannabis is classified as a drug for several important reasons, so you should not use it.

    SvaraRadera

HJÄRNGODIS

Hej kära läsare, tack för att du besöker bloggen! Du missar väl inte att dela dina favorit texter! Är du nyfiken på ännu mer psykologi - klicka på nästa för att ladda fler inlägg. Lämna gärna en kommentar om det finns ett särskilt ämne du är intresserad av. Till höger hittar du de senaste texterna samt inlägg som dyker upp slumpartad. Sharing is caring ;)

Senaste

recentposts

Slumpartad

randomposts