Moralen mår som bäst på morgonen!

Har du en moralisk fråga som du grubblar över? Då är det nog bäst att du funderar på det på morgonen, det vill säga om du vill göra det som är mest moraliskt okey. Kouchaki och Smith (2013) fann att vår moral funkar som bäst när vi är relativt nyvakna, genom att utföra en rad experiment (som du kan läsa om här). De fann att personer tenderade att fuska och ljuga mindre på morgonen än på eftermiddagen. De anser att det är viktigt att känna till denna förändring i moral om man har viktiga beslut att fatta. De skriver även:

“The morning morality effect has notable implications for individuals and organizations, and it suggests that morally relevant tasks should be deliberately ordered throughout the day.” (Kouchaki & Smith, 2013)
Så summan av kardemumman: Skjut inte upp viktiga beslut till kvällen.  
Inlägg andra har gillat:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

HJÄRNGODIS

Hej kära läsare, tack för att du besöker bloggen! Du missar väl inte att dela dina favorit texter! Är du nyfiken på ännu mer psykologi - klicka på nästa för att ladda fler inlägg. Lämna gärna en kommentar om det finns ett särskilt ämne du är intresserad av. Till höger hittar du de senaste texterna samt inlägg som dyker upp slumpartad. Sharing is caring ;)

Senaste

recentposts

Slumpartad

randomposts