Träning förbättrar långtidsminnet!

Vad är långtidsminne? 
Minnet består egentligen av olika typer av minnen. Du använder exempelvis "arbetsminnet" när du försöker räkna ut ett matte tal. Långtidsminnet involverar minnen som har lagrats under en längre period, som ex. barndomsminnen. Det är viktig för att man kunna komma ihåg viktig information under en längre tid.

Träning förbättrar långtidsminnet:
Schmidt-Kassow et al. (2013) utförde en rad experiment där de bad unga kvinnor lära sig nya ord antingen efter de hade cyklat eller under tiden de cyklade. De fann att de som lärde sig medan de cyklade kunde komma ihåg betydligt fler ord än de som försökte lära sig orden efter träningen. Det är dock viktigt att träningen man utför när man vill lära sig nya ord är låg i intensitet, annars kan det bli för mycket på en gång för hjärnan.

Summa summarum? 
Om du vill lära dig ett nytt språk kan det vara en bra idé att lyssna till det medan du cyklar.

Populära inlägg:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

HJÄRNGODIS

Hej kära läsare, tack för att du besöker bloggen! Du missar väl inte att dela dina favorit texter! Är du nyfiken på ännu mer psykologi - klicka på nästa för att ladda fler inlägg. Lämna gärna en kommentar om det finns ett särskilt ämne du är intresserad av. Till höger hittar du de senaste texterna samt inlägg som dyker upp slumpartad. Sharing is caring ;)

Senaste

recentposts

Slumpartad

randomposts