Roliga personer dör tidigare

I en artikel publicerat i Psychology Today skriver Gil Greengross att roliga personer dör i en yngre ålder. Detta kom självklart som en enorm chock då jag inbillar mig själv att jag är lika rolig som Fluffy (vem är Fluffy? Skrolla ner till Youtube klippet nedan ;). Hur som haver Greengross refererar till studier som visar att personer med god känsla för humor lever ett ohälsosamt liv. Han hänvisar bland annat till en finsk studie som fann att poliser som betraktas som "roliga" led i större utsträckning av fetma, rökte mer och hade större risk för hjärt- och kärlsjukdomar jämfört med sina tråkiga kollegor.  

En möjlig förklaring till det sambandet mellan humor och ohälsa, kan enligt Greengross bero på att humoristiska personer tar hälsorisker med en nypa salt:
If you feel good about yourself, you might ignore warning signs or symptoms of various diseases, and not go to the doctor to get checked. All this could lead to possible health problems in the future.


Relaterade inlägg:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

HJÄRNGODIS

Hej kära läsare, tack för att du besöker bloggen! Du missar väl inte att dela dina favorit texter! Är du nyfiken på ännu mer psykologi - klicka på nästa för att ladda fler inlägg. Lämna gärna en kommentar om det finns ett särskilt ämne du är intresserad av. Till höger hittar du de senaste texterna samt inlägg som dyker upp slumpartad. Sharing is caring ;)

Senaste

recentposts

Slumpartad

randomposts